LifeVac – vierasesineen poistaja

TUOTENUMERO LV01

120,01 

Alv 24 %
Veroton hinta 96,78 

LifeVac on uusi ja mullistava tukehtumistilanteissa vierasesineiden poistamiseen tarkoitettu apuväline.

Varasto loppu

Kuvaus

Solmimme suoran toimitussopimuksen LifeVac:in valmistajan kanssa, jonka ansiosta laskimme LifeVacin hintaa tuntuvasti. LifeVacin avulla on rekisteröidysti pelastettu jo 50 ihmishenkeä (27.2.2020) [1][2][3]

LifeVac -vierasesineen poistaja on tukehtumaisillaan olevan henkilön hengen pelastamiseksi tarkoitettu laite, jota käytetään kun perinteiset ensiaputoimenpiteet, kuten selkään läimäytykset ja Heimlichin ote eivät tuota tulosta. LifeVac-laite on tehokas ja helppo käyttää, eikä sen turvallisen käytön perehtymiseen mene kuin muutama minuutti.

LifeVac on ollut korvaamaton apu lasten, vanhusten ja kehitysvammaisten hoidossa, mutta myös ensihoitohenkilökunnan käytössä tavallisissa tukehtumistilanteissa.

Tuotteen suomenkieliset sivut www.lifevac.fi

Tutustu käyttöohjeeseen: LifeVac käyttöohje

LifeVacin käyttö hätätilanteessa

1. Aseta maski tiiviisti potilaan suun ja nenän ympärille ja avaa samalla ilmateitä nostamalla potilaan leuankärkeä ylöspäin.

2. Kun maski on ilmatiiviisti paikoillaan, paina toisella kädellä LiveVacin kahvasta pumppu alas potilaan suuta kohti.

3. Pitämällä maskia edelleen paikoillaan, vedä pumppu nopeasti yläasentoon – jolloin alipaineen vaikutuksesta vierasesineen tulisi irrota nielusta.

4. Käännä potilaan päätä toiselle kyljelle ja tarkista irtosiko vierasesine nielusta. Mikäli ei, toista toimenpidettä kunnes tukos irtoaa.

5. Jos vierasesine ei poistu kolmen yrityksen jälkeen, aloita Painelu-Puhallus Elvytys ja varmista että hätänumeroon 112 on soitettu.

LifeVac on tarkoitettu käytettäväksi vain tukehtumassa olevalle potilaalle. Laite sopii aikuisille ja lapsille, mutta sitä ei ole testattu alle 18 kg painavilla lapsilla. Laite ei sisällä lateksia.

LifeVac-laitteen pakkauksen mukana tulevat seuraavat tarvikkeet:

LifeVac-laite
Kaksi maskia aikuisille
Yksi pienempi maski lapsille
Käyttöohje


Pienen lapsen hengitystiet ovat halkaisijaltaan suunnilleen lapsen pikkusormen kokoiset. Lapsen nielemisrefleksi ja hampaat eivät ole täysin kehittyneet, joten esimerkiksi suurten ruuanpalojen paloittelu pureksimalla voi olla heille vaikeaa.

Vierasesineeseen tukehtuminen on USA:n neljänneksi yleisin kuolinsyy pikkulapsille, kolmanneksi tavallisin yli 75-vuotiailla ja tavallisin noin 85+vuotiailla. Vaikka ruokaa ei pureskeltaisi kunnolla, tavallisin tukehtumissyy on liian nopea syöminen sekä alkoholin nauttiminen syömisen yhteydessä. Todetut sairaudet, kuten ALS-tauti, aivoverenkiertohäiriöt tai Alzheimerin tauti, voivat myös kasvattaa tukehtumisriskiä.

Videoita englanniksi:

LifeVac | The lifesaving anti choking device

LifeVac Demonstration

Lisätiedot

Paino 0.45 kg