Verenpainemittarit

Verenpainemittarilla mitataan veren systolista ja diastolista painetta. Verenpainemittarissa on mansetti, joka kierretään mitattavan olkavarren ympärille. Mansettiin pumpataan ilmaa siten, että värttinävaltimon syke katoaa ranteesta. Verenpaine määritetään, kun painetta aletaan laskea ja samalla stetoskoopilla kuunnellaan kyynärtaipeesta veren virtauksen aiheuttamaa virtausääntä valtimossa. Sillä hetkellä kun valtimon syke alkaa kuulua, mittarista luetaan systolinen paine. Systolinen paine tarkoittaa ison verenkierron suurten valtimoiden korkeinta painetta. Mansetin paineen alentamista jatketaan ja kun veren virtausäänet häviävät, saadaan diastolinen verenpaine. Diastolinen verenpaine tarkoittaa ison verenkierron suurten valtimoiden matalinta painetta.

Valikoimassamme on sekä kuluttaja- että ammattikäyttöön suunniteltuja verenpainemittareita. Verenpaineen seuraaminen on tärkeää, sillä verenpaineen vaihtelut ovat elintavoista johtuen hyvin yleisiä ja varsinkin kohonnut verenpaine altistaa monille muille taudeille. Kuluttajille suosittelemme hinta-laatu-suhteeltaan erinomaista ja suosittua Microlife BP B6 Connect – verenpainemittaria.

Huom! Verenpainemittari tulee kalibroida säännöllisin väliajoin (esim. Microlife suosittelee kalibrointia joka toinen vuosi). Kalibroinnin suorittaa Suomessa maahantuoja, ohjeet kalibrointiin löydät tästä linkistä.

Näytetään kaikki 11 tulosta

Näytetään kaikki 11 tulosta